Olympiska Spelen är världens största mästerskap för skidsport. När en olympisk arena ska säkerställa tillgången på snö går kvalité och funktion alltid först. Snow Makers erfarenhet och kunskap har gjort att man fått uppdraget att leverera och installera snösystemen till sju av de åtta senaste Olympiska Spelen.

OS avgjordes 2014 i Sochi, Ryssland. Sochi ligger på havsnivå invid Svarta havets strand och skidanläggningen Rosa Khutor ligger endast 30 minuters bilväg upp i bergen. Temperaturen i området är mycket hög för att vara en vinterort och all snöproduktion sker vid bara ett fåtal minusgrader.
Sochi´s snösystem är världens största i sitt slag och har en pumpstation på 6,300kW med en kapacitet att tillverka 7,000m3 snö per timme. Rörsystemet som leder vattnet ut i anläggningen är 35,000 meter långt och 403st helautomatiska SMI Puma fläktkanoner sörjer för själva snöproduktionen.

Vid senaste OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea, konstruerade och anlade Snow Makers systemen för de alpina grenarna samt till arenan för biathlon där 110st SMI PoleCat fläktkanoner säkerställde snöproduktionen. Läs gärna mer om Snow Makers Olympiska projekt genom att klicka på länkarna nedan: