I Norden har vi åkt längdskidor så länge vi kan minnas. Faktiskt så länge att vi till och med kan sträcka oss att kalla det en del av vårt svenska kulturarv. Att de nordiska länderna länge varit mycket framgångsrika i OS och VM är ingen slump. Många barn får tidigt chansen att prova på längdskidåkning och det finns många duktiga ledare som kan hjälpa dom vidare.

Ett alltmer oförutsägbart klimat gör det dock svårare för våra skidklubbar att säkerställa snötillgången och planera vinterverksamheten. Att preparera och underhålla spår utan bra utrustning tar också mycket tid från själva skidåkningen.
Samtidigt som snögränsen sakta men säkert flyttar längre norrut så flyttar befolkningen i Sverige söderut. Det betyder att våra framtida OS-medaljörer sannolikt bor där det inte faller snö på naturlig väg och där skidåkning inte kommer att vara ett självklart val av sport.

Snow Makers har under flera år utvecklat ett komplett snösystem speciellt anpassat för längdspår. Systemet är konstruerat för snöproduktion direkt i spåret för så snabb snöproduktion som möjligt. Snow Makers tillhandahåller flera modeller av kanoner som är speciellt framtagna för längdspår, båda med en smalare sprutbild för precis snöläggning i spåret. Systemet är mycket energismart och kostnadseffektivt som gör det möjligt att hantera investeringen.

Snow Makers finska bolag tillverkar en mycket effektiv preparerings utrustning för längdspår som levererats till flera svenska skidanläggningar. Trackroller finns i tre bredder, 1.8 meter, 2.4 meter och 3.0 meter. Trackroller finns på lager i Östersund.

Vi hjälper er från idé till färdig installation. Välkommen!