Snö inomhus

 

Snow Makers tillverkar också snökanoner för att producera snö inomhus.
ISM3 (Indoor Snow Maker) är utvecklad för att producera snö inomhus i minusgrader.

Inomhusanläggningen Big Snow i New Jersey har tio ISM3 som säkerställer snötillgången i anläggningen och varje natt läggs ett nytt lager med nysnö över backen. Temperaturen i Big Snow är konstant -2,5 grader och har pisten ett snödjup på en halv meter. Anläggningen rymmer 500 skidåkare och har en fallhöjd motsvarande ett 16-vånings hyreshus. Se mer genom att klicka på länken nedan:

 

Mid Sweden 365 är världen längsta skidtunnel i naturberg. Tunneln ligger i Gällö – mitt i Sverige – och erbjuder en unik skidåkning där spåren sträcker sig djupt in i berget. Spåren är varierande och erbjuder skidåkning i både skate och klassisk stil samtidigt som berget också inrymmer en skidskyttebana. Spårsystemet är 1,4 km långt med en höjdskillnad på 7 meter och 8 graders stigning. Tunneln rymmer 200 åkare samtidigt och ca 2.000 åkare per dygn.

Under spåren finns en genomfrusen sandbädd med inbyggda kylslingor som isolerar snön från den naturliga bergvärmen. Sandbädden täcks av 4.000m3 snö som tillverkas av två Snow Makers PoleCat fläktkanoner.

Luftkvalitén i tunneln är mycket god och håller en temperatur om -4 grader året runt. Ventilationen styrs automatiskt beroende av koldioxidhalten i luften. Belysningen består av LED-armaturer som i princip inte utsänder någon värme.

Se mer genom att klicka på länken nedan: Skiregion testar Midsweden365 – YouTube